Registrujte se na WEBINÁŘ „Aplikace Daňovka - Digitalizace daňových prohlášení zaměstnanců“
ZAREGISTROVAT

Výrobní systém pro hodnocené léčivé přípravky k léčbě nádorových onemocnění

13 měsíců
vývoj řešení na míru
6
logických celků pro analýzu a vývoj
120 MDs
Celkový rozsah projektu

Výrobní systém na míru

StringData je dlouholetým stabilním partnerem biotechnologické společnosti SCTbio a.s. (dříve SOTIO a.s.), která je vlastněná skupinou PPF. Pro projekt BOXR, ve kterém sesterská společnost SCTbio – SOTIO Biotech Inc. (USA) vidí velký potenciál v možnosti léčby nádorových onemocnění, SCTbio zajišťuje veškeré výrobní a logistické aktivity. Společnost StringData pro SCTbio navrhnula rozšíření výrobního systému na míru. Pokračováním dlouhodobé úspěšné spolupráce bylo postupné rozšiřování stávajícího řešení.

Navržený výrobní systém LaSSo disponuje intuitivním a uživatelsky příjemným prostředím. Navržené řešení využívá znalosti prostředí i odborné terminologie. Klíčová je také jeho hladká integrace na existující logistický systém Connect a ERP systém Helios. Velkým benefitem pro SCTbio a.s. je také vysoká míra vlastní konfigurace výrobního systému a možnost práce s daty – jejich kompletní historie a prostor pro jejich další analýzu.

Jaký problém jsme řešili

Skupina SOTIO koupila v roce 2020 od americké firmy Unum Therapeutics práva k platformě BOXR včetně souvisejících produktů a v návaznosti na to vybudovala výzkumné a vývojové centrum pro T buněčné terapie v americkém Cambridge. Platforma BOXR má za cíl nalézt efektivní možnosti léčby takzvaných pevných nádorů s využitím CAR-T buněk. Vyvíjený lék je zaměřený na buňky imunitního systému a je schopen odhalit nádorové buňky i pevných nádorů, což se do této chvíle nedařilo. Vše je založeno na genetické úpravě buněk jednotlivých pacientů, konkrétně jejich T-lymfocytů. Ty mají posloužit jako silná zbraň imunitního systému s cílem zničit pevný nádor jako například karcinom jater nebo takzvaný dlaždicový nádor plic.

Výrobní systém LaSSo bylo potřeba rozšířit tak, aby vyhovoval i aplikaci BOXR, což ale vyžadovalo rozsáhlou analýzu více než 60 MDs. Analýzu jsme rozdělili na 6 logických celků, které byly analyzovány postupně, ale museli jsme respektovat i návaznosti jednotlivých témat, takže bylo důležité dobře promyslet i pořadí celků. Jakmile byly celky zanalyzovány a byly oddělitelné od zbytku, tak se předávaly do vývoje a zároveň probíhala další analýza.

Bylo potřeba zaměřit se na celé workflow pro zpracování krve, následné kontroly kvality finálního produktu a mnoho jiných detailů. Díky velké míře součinnosti týmu SCTbio a.s. se nám podařilo důkladně zmapovat celý proces a navrhnout vhodné řešení.

Jak projekt dopadl

V průběhu 13 měsíců byl přehledný a intuitivní výrobní systém LaSSo rozšířený tak, aby vyhovoval pro produkt BOXR. Systém jako takový je zaměřený na plánování výroby a zpracování vstupní suroviny.

„Vzhledem k dosavadní úspěšné spolupráci jsme se na StringData obrátili i s požadavkem na rozšíření stávajícího výrobního systému.

Rozšíření se podařilo navrhnout i zrealizovat podle našich představ a ve vysoké kvalitě. Výrobní systém LaSSo nám značně usnadňuje každodenní plánování výroby a zpracování dat získaných v průběhu výroby našich produktů.“

Martin Pávek
Supply and Operation Service Manager SCTbio a.s.

Související produkty

Hledáte IT partnera
pro svůj projekt?

Spojte se s námi! Co nejdříve se Vám ozveme.
Kontaktní formulář

Chcete zjistit více?

Kontaktujte nás, co nejdříve se Vám ozveme.

Napište nám
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram