Produktové a legislativní novinky

12. 9. 2023

Inovace našich produktů a novinky ze souvisejících oblastí vnějšího prostředí.

Aktuality 

Vláda chystá nové úpravy v oblasti daňových opatření 

V poslední době se vláda zaměřuje na rozsáhlý balík opatření, která mají zásadní vliv na daňový systém. Jako součást těchto opatření zvažuje i zrušení některých daňových slev. Tato změna se odrazí v praktickém zpracování daňových prohlášení a v procesu, kterým prochází daňová správa. 

Změny zatím neprošly všemi legislativními kroky a procesy. Pečlivě sledujeme vývoj situace, abychom mohli rychle reagovat a přizpůsobit Daňovku novým pravidlům, jakmile budou definitivně schváleny. 

Mimo jiné se vláda zabývá také otázkou poplatků za předčasné splacení hypoték. Nicméně je zde určitá míra skepse ohledně úspěšnosti této snahy. I pokud by k této změně skutečně došlo, na naši aplikaci KNBox to nebude mít vliv. 

Inovace v rámci našich produktů 

Daňovka 

V červnu jsme vydali novou verzi Daňovky, která se úspěšně vypořádala se všemi chybami nového uživatelského rozhraní. Jsme velmi rádi, že jsme mohli reagovat na zpětnou vazbu našich uživatelů a přinést tuto vylepšenou verzi. 

Soustředili jsme se nejen na vylepšení uživatelského rozhraní, ale také jsme zvýšili úroveň bezpečnosti Daňovky. Aby byla zajištěna co nejvyšší úroveň ochrany dat a informací našich uživatelů, provedli jsme na začátku roku penetrační testy. 

V současné době pracujeme na plánech rozvoje Daňovky pro letošní rok. Zaměřujeme se na drobné úpravy, které se týkají především nových validací a přehlednosti aplikace. Tím chceme snížit riziko chyb při vyplňování a usnadnit celý proces tvorby daňových prohlášení. 

Na letošní rok je také v plánu revize naší licenční politiky. Chceme pro naše klienty celý tento proces zjednodušit a spojit licenční a servisní smlouvu do jednoho dokumentu. 

KNBox 

Další důležitou změnou je nová verze aplikace KNBox, která reaguje na nové verze WSNV a WSDP z katastru nemovitostí. Tato aktualizace bude povinná pro všechny naše klienty a to ve druhé polovině letošního roku. 

V KNBoxu pracujeme také na vylepšení Oznamovací služby pro klíčového bankovního klienta na českém trhu. Nová verze se blíží ke konci svého vývoje a brzy bude dostupná pro naše klienty. 

Další velkou novinkou pro bankovní dům je podepisování Kvitance elektronickým podpisem a její odeslání pomocí aplikace SDBox do datové schránky Katastru nemovitostí. Tímto krokem ulehčíme klientům proces splácení hypoték a související administrativu. 

DocumentAnts 

Aktuálně díky DocumentAnts úspěšně digitalizujeme finanční výkazy jako jsou rozvaha, výkaz zisků a ztrát / výsledovka, dále daňová přiznání včetně příloh, potvrzení o podání a zaplacení daně a také bankovní výpisy. Nově připravujeme chytré vytěžování faktur a pokladních dokladů. 

RPA 

  • Výkonnostní a funkční zlepšení  
  • Python upgrade 

Ondřej Říha

Marketing Business Partner

Související články

Chcete zjistit více?

Kontaktujte nás, co nejdříve se Vám ozveme.

Napište nám
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram