Registrujte se na WEBINÁŘ „Aplikace Daňovka - Digitalizace daňových prohlášení zaměstnanců“
ZAREGISTROVAT

Product Owner nástroje SyDesk Denis Černý

Letos je tomu 18 let, kdy se do vývoje her zapsala již kultovní Mafia: The City of Lost Heaven. Mezi otce zakladatele patří Denis Černý, Product Owner dohledového systému SyDesk. 

Denisi, kde tě najdeme ve StringData?

Oficiálně dělám Product Ownera SyDesku. K tomu mám přibalené ještě další činnosti, protože už na SyDesku dělám dlouho. Jednodušší předchůdce SyDesku vznikl už v roce 2002 a současný SyDesk se z této aplikace vyvinul.

SyDesk je jeden z nejrobustnějších produktů StringData. Jak funguje?

SyDesk je monitorovací a dohledový nástroj určený větším organizacím, například finančním ústavům, které vyžadují komplexní kvalitní monitoring.

SyDesk nemá přímou konkurenci. Všechny podobné nástroje se liší koncepcí. My totiž nevytěžíme a nezobrazíme klientovi všechny možné typy metrik a dat s tím, ať si to uživatel nějak přebere, ale po dohodě s klientem pracujeme jen s těmi druhy dat, kterým klient rozumí a potřebuje je. Navíc je zobrazíme v patřičném kontextu.

Velké instalace máme například v Raiffeisenbank, Allianz pojišťovně, Modrá pyramida stavební spořitelně, na Letišti Praha a na České zemědělské univerzitě.

Nedávno měl premiéru nový produkt Green Light. V čem vidíš rozdíl?

Co se týče aplikačního monitoringu, na který je Green Light zaměřen, získává a zpracovává stejná data jako SyDesk, ale prezentuje je jednoduše a stručně. SyDesk nabízí další typy zejména infrastrukturních metrik, pokročilejší analytiku, reporting, detailnější přehledy a různé typy dohledových konzolí. Co se však týče aplikačního monitoringu, Green Light nabízí benefity SyDesku za dostupnou cenu a bez nutnosti pořizování a provozování relativně drahé databáze třetí strany.

„Začínal jsem jako projektový manažer s náplní práce jako Ferda Mravenec.“

Jak dlouho jsi ve StringData?

Jsem tady už skoro 14 let. Začínal jsem coby Projektový manažer s náplní práce jako Ferda Mravenec (smích). Tím jsem byl asi 10 let a plynule jsem přešel do role šéfa vývoje. Po oddělení robotizace jsem zůstal u SyDesku, kde se díky jeho širokému záběru stále učím a získávám nové znalosti a dovednosti.

Vývoji her ses věnoval souběžně nebo ještě předtím?

Hry jsem dělal do roku 2004. Potom následovala pauza. Chvíli jsem nedělal nic a věnoval se věcem s čistou hlavou. Později jsem se po delší době potkal s Robertem, který mi nabídl spolupráci. Sídlo mé první firmy totiž bylo ve stejném sklepě na pomezí Žižkova a Vinohrad, kde kdysi začínala i StringData.

Proč ses ke hrám nevrátil?

Bylo to časově náročné a navíc jsem měl pocit, že už bych nikdy nepřekonal tu pomyslnou laťku.

V původní firmě jsme na hrách dělali ve třech lidech. V porovnání s pozdější dobou to byl malý tým. Když jsme pak dělali pro Američany, tak vývojový tým čítal desítky lidí. Pořád to ale bylo nadšenecké a zábava zároveň. Když to začalo být hlavně o businessu a přestávala to být zábava, už mě to tolik nebavilo.

„StringData je s ohledem na částečné úvazky osvícená firma.“

Co děláš, když nepracuješ?

Snažím se věnovat rodině a cestování. U prvního dítěte jsem dětství částečně prošvihl, u druhého to bylo výrazně lepší a u třetího už si to užívám. V práci trávím tři dny v týdnu, zbytek se věnuji rodině. V rámci částečného úvazku se objem práce nakonec také zvládne podobně jako u plného, navíc je stejně dobré pracovat se zastupitelností. StringData je v tomto ohledu osvícená firma.

Nejstarší syn studuje grafiku a věnuje se počítačovým hrám. První počítač jsem domů přinesl, když já s hrami skončil. To mu byly tři roky. Tehdy si k tomu přičichl a už u toho zůstal. Dcera studuje také uměleckou školu. Nejmladší se zatím věnuje tabletu a Tlapkové patrole (smích).


Zaujal tě článek s Denisem?

Přidej se k nám! 

Podívej se na otevřené pozice na našem kariérním webu a staň se součástí SD teamu.

Ondřej Říha

Marketing Business Partner

Související produkty

Související články

Chcete zjistit více?

Kontaktujte nás, co nejdříve se Vám ozveme.

Napište nám
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram